Äskeiset muutokset - Haku:

Ohjeita talkoolaisille


Yleistä

Tilaukset jaetaan Botanialla (Heinäpurontie 70). Käytössämme on tuotteiden järjestelyä ja keräilyä varten yksi lämmin huone, kylmiö ja pakastin. Rahastus tapahtuu aulassa. Jakokerta koostuu kahdesta vuorosta joista ensimmäinen on klo 14.00-16.30 ja toinen klo 16.00-19.00. Jakopäivän järjestelyistä huolehtivat jakovastaavat yhdessä muiden ruokapiirin vapaaehtoisten talkoolaisten kanssa.


Ensimmäinen vuoro klo 14.00-16.30

Vuoro alkaa kello 14.00 perehdytyksellä johon kaikkien ykkösvuoroon tulevien talkoolaisten toivotaan osallistuvan. Vuorossa valmistellaan tilat ja materiaalit jakoa varten sekä otetaan toimitukset vastaan tuottajilta klo 14.00-15.30 välillä. Vapaaehtoiset voivat keittää piirin ostamaa kahvia ja teetä Botanian henkilökunnan kahvihuoneessa. Tarjolla on myös pikkupurtavaa.


Alkuvalmistelut

Keräilyhuoneesta voi raivata tuoleja yms. pois tieltä viereiseen huoneeseen.


Tuotteiden vastaanotto ja tarkastus

Voidaan tehdä yksin tai parityönä. Tarkastetaan toimitettujen tuotteiden kappalemäärät ja järjestetään ne paikoilleen. Mahdolliset puuttuvat ja ylimääräiset tuotteet sekä muut huomiot kirjataan tuotteittain tuottajakohtaisiin tarkastuslistoihin. Lisäksi ne kirjataan jakohuoneen jääkaapin oveen kiinnitettyihin taulukoihin. Kun yhden tuottajan kaikki tuotteet on tarkistettu, tarkistuslista laitetaan sille varattuun kansioon. Tämän jälkeen tuotteiden yhteyteen kiinnitetään nimilappu (löytyy näille varatusta kansiosta) josta selviää tuottajan nimi. Mikäli yhdeltä tuottajalta on tullut paljon tuotteita, laitetaan yksi nimilappu kumpaankin päähän tuoteriviä. Jos tuotteiden mukana on tullut lasku, se laitetaan laskuille varattuun kansioon. Osa toimituksista on tullut Botanialle etukäteen. Ne tarkistetaan samalla tavalla.


Aulan valmistelu

Botanian aulaan kannetaan kaksi pöytää (kassaa ja tarkastuspistettä varten). Aulassa jo valmiina olevalle pikkupöydälle viedään vuoronumerolapputeline, kansio josta löytyvät tilaajakohtaiset listat sekä klemmaripurkki. Toinen vuoronumerolapputeline (johon laitetaan käytetyt laput) sijoitetaan aulan hattuhyllylle. Mahdolliset ylimääräiset tuotteet kootaan kassapöydälle myyntiä varten ja näiden tuotteiden hinnat kirjataan paperille joka laitetaan tuotteiden viereen näkyville. Aulaan viedään myös pahvilaatikko (jossa rahapurkki) Pikkunupun hapankaalipurkkien palautusta varten sekä toinen pahvilaatikko kananmunakennojen palautusta varten.


Toinen vuoro klo 16.00-19.00

Vuoro alkaa klo 16.00 perehdytyksellä johon kaikkien kakkosvuoroon tulevien talkoolaisten toivotaan osallistuvan. Vuorossa jaetaan tuotteet hakijoille, kerätään maksut, laitetaan jaon jälkeen piirin tavarat kasaan ja siistitään tilat.


Keräily

Tilaukset on tulostettu lapuille kansioon josta tilaajat ottavat itse Botanialle saapuessaan omat tilauslistansa. Näihin tilaajakohtaisiin listoihin on merkitty mikäli jokin tuote puuttuu kokonaan tai sitä on saatavilla eri määrä kuin on tilattu. Tilaaja jää aulaan odottamaan siksi aikaa kun jakaja laittaa vuoronumerolapun telineeseen ja käy keräämässä tuotteet. Tuotteet kerätään piirin kasseihin ja viedään aulassa olevalle tarkastuspisteelle jossa varmistetaan, että tilaaja on saanut kaikki tilaamansa tuotteet jotka ovat saatavilla.


Kassalla

Tilaaja maksaa ostoksensa käteisellä ja voi samalla ostaa halutessaan mahdollisesti ylimääräisenä tulleita tuotteita. Lähituottajien tuotteiden osalta hinnassa huomioidaan mahdolliset puutteet tai muut muutokset. Mikäli Tietäväisen tuotteissa on ollut puutteita, tilaaja saa kassalla ohjeet rahapalautuksen hakemiseen. Kassanhoitaja kirjaa kassataulukkoon tehdyt ostokset. Tilaaja saa halutessaan tilauslistansa kuitiksi.


Loppupuoli

Jaon lopulla voidaan kerätä noutamattomia tilauksia valmiiksi mikäli jonoa ei ole. Jaon päätteeksi paikat laitetaan alkuperäiseen kuntoon (pöydät ja tuolit paikoilleen, lasipurkki- ja kananmunakennolaatikko käytävälle pakastimen viereen jne.). Jakohuoneen pöydät pyyhitään kuten myös kassa- ja tarkastuspisteen pöydät. Pahvilaatikot litistetään ja viedään rullakkoon. Kun pakastin on tyhjä, se sammutetaan ja jätetään sulamaan kansi auki. Tilivastaava noutaa rahat.Kysymykset ja palaute jakoon liittyen: jakovastaava@gmail.com.


Muokkaa - Historia - Tulosta - Äskeiset muutokset - Haku
Sivua on viimeksi muokattu 03.04.2016 10:29